Exkluzívne japonské kuchynské nože KAI sú predurčené svojou kvalitou a použitými materiálmi všetkým ambicióznym domácim a profesionálnym kuchárom, ktorí okrem excelentnej funkčnosti a trvácnosti vedia oceniť napríklad aj krásu a exkluzívnosť damaškovej ocele.
Spoločnosť KAI bola založená v roku 1908 v japonskom meste Seki a už viac ako 100 rokov vyrába nože a príslušenstvo ktoré sa stali kultom tak medzi profesionálnymi kuchármi ako aj medzi priaznivcami východnej kuchyne. Použitie špičkových materiálov a tradičných japonských metalurgických postupov, ručná výroba či tradičné japonské tvary - to sú hodnoty, ktoré robia z japonských nožov KAI najlepšieho spoločníka v kuchyni. Od roku 2011 sme autorizovaným dovozcom značky KAI pre Slovenskú republiku.
Séria Seki Magoroku
Séria nožov Seki Magoroku je charakteristická použitím špičkových materiálov a typických japonských tvarov. Zrkadlovo leštené čepele série Seki Magoroku sú vyrobené z ocele najvyššej kvality, vyznačujúcej sa vysokou tvrdosťou 58 HRC (stupňov Rockwella). Asymetrické brúsenie dodáva sérii vysoký rezný výkon. Rúčky nožov série Seki Magoroku sú vyrobené z červeného sekvojového dreva, ktoré sa od prírody vyznačuje vysokým podielom oleja a preto je okrem vysokej estetickej hodnote aj dobre odolné voči vode a vlhkosti.
Séria Wasabi Black
Séria Shun
Séria Shun sa vyznačuje použitím exkluzívnych materiálov a technologických postupov, pričom uspokojí svojou kvalitou a vlastnosťami aj najnáročnejšieho domáceho „chef-a“. Pri výrobe každej čepele postupom kovania „kasumi“ (postup používaný aj pri kovaní Samurajských mečov) bolo jadro z extrémne tvrdej a korózii odolnej „super ocele“ VG10 (61 HRC tvrdosť, 1.5% kobaltu) z každej strany opakovaným kovaním olaminované 16 vrstvami ocele SUS 410. Takto kovaná čepeľ je následne pieskovaná, aby ešte viac vynikla charakteristická textúra tejto exkluzívnej damaškovej ocele. Kôli použitiu jadra z prémiovej ocele VG10, môže byť hrana čepele tenšia a v kombinácii so špeciálnym brúsením (nože sú brúsené s uhlom 32°, bežné „európske“ nože s uhlom 40-44°) výrazne ostrejšia a trvácnejšia. Rúčky nožov série Shun sú vyrobené z exkluzívneho ebenového dreva Pakka, ktoré sa okrem vysokej estetickej hodnoty vyznačuje trvácnosťou a vynikajúcou odolnosťou proti vlhkosti.
Séria Shun Kaji
Séria Shun Premiere Tim Mälzer
Pre trend určujúcu sériu Shun Premiere Tim Mälzer vyrobila firma Kai šesť dodatočných nôžov z nehrdzavejúcej 32 vrstvovej damaškovej ocele. Čepele týchto nožou zdobí ručne tepaný povrch ktorý je v Japonsku známy ako Tsuchime, kombinujúci nekonečne estetickú kvalitu a ultimátnu ostrosť. Ich čepeľ tiež obsahuje masívne jadro z VG-10 s tvrdosťou 61 HRC stupnice. V tejto limitovanej sérii výročných nožov bol dôraz kladený na poskytovanie optimálneho uchytenia ale aj mimoriadnu tvrdosť. Séria Shun Premiere Tim Mälzer počnúc nožom na chlieb až po nôž Santoku poskytuje profesionálny krájací nástroj ktorý nastavý nový štandard v prémiovom segmente tým, že poskytne výnimočný výkon v nadčasovom dizajne. Držiac sa hesla série Tim Mälzer : ,,Dobrý nôž nie len že uľahčuje prácu ale taktiež pomáha aby varenie dopadlo dobre", každý zo starostlivo vyrobených damaškových nožou bol upravený v príslušnej oblasti použitia japonskými majstrami kováčmi z mesta Seki. Vzhľadom na symetricky tvarované rúčky z lieskového dreva zabezpečujú tieto nože presný rezný výkon pre pravákov aj ľavákov.
Séria Seki Magoroku Composite
Séria Seki Magoroku Vintage
Meno novej série Seki Magoroku Vintage rozprávaj svoj nový, unikátny príbeh. Nitovaná drevená rúčka s lešteným povrchom a čepeľou z troj vrstvovej čistej uhlíkovej ocele s tvrdosťou 59 (HRC- stupňov Rockwella), dáva tejto sérií jej priam klasický vzhľad. Obe polovice rukoväte, vytvorené z japonskej Brezy, sú pevne spojené s tromi nerezovými oceľovými kolíkmi. Tesniaci krúžok, ktorý je taktiež vyrobený z nerezovej ocele, vytvára harmonický prechod na konvexne zakrivenú čepeľ. Jemne ryté línie prebiehajúce pozdĺž ostria noža je rozoznávajúcim rysom noža z tejto špeciálnej série.