História značky KAI
Značka KAI vznikla v meste Seki (prefektúra Gifu) a už viac ako 100 rokov sa špecializuje na produkciu mimoriadne ostrých a kvalitných nožov. Mesto Seki, preslávené 800 ročnou kováčskou tradíciou výroby špičkových samurajských mečov, poslúžilo ako ideálne miesto na založenie malej kováčskej dielne, ktorú si v roku 1908 otvoril pán Saijiro Endo. Počas ôsmich rokov práce v manufaktúre sa naučil všetky tradičné postupy spracovania ocele, výroby a brúsenia nožov a tieto vedomosti preniesol do svojej novo otvorenej fabriky v Seki. Počas prvej svetovej vojny tržby jeho fabriky rástli, ale po vojne sa dostavila recesia, ktorú sa podarilo pánovi Endo prekonať vďaka inovatívnemu skladaciemu nožu "No.510", ktorý uviedol na trh. Tento moment pomohol naštartovať komerčný úspech spoločnosti Endo Cutlery Manufacturing Co. neskôr známej ako KAI Corporation, ktorá sa stala najväčším producentom nožov v Japonsku. Spoločnosť KAI Corporation do dnešných dní pokračuje v inovácii a zdokonalovaní svojich produktov, pričom berie ohľad hlavne na použitie tých najkvalitnejších materiálov, špičkovej technológie a pokračovanie vo viac ako 100 ročnej tradícii.